Az SHR az egyik legújabb és leginnovatívabb szőrtelenítési eljárás, melynek segítségével biztonságosan és hatékonyan távolíthatjuk el a test különböző területeiről a nem kívánatos szőrszálakat.

A hosszantartó és fájdalommentes SHR módszer a lézer technológiát és a pulzáló fény (IPL) módszerének előnyeit egyesíti. A kezelések gyorsabbak, hatásosabbak, kényelmesebbek és kevesebb fájdalommal járnak, mint más IPL, lézer vagy E-Light technológiával végzett szőrtelenítés, a bőrfelszín égése, sérülése nélkül.

Ismerkedjen meg részletesen a létező legújabb tartós szőrtelenítési eljárással!

 

1

MIÉRT VÁLASSZAM AZ SHR TECHNOLÓGIÁT?

Mert egész évben végezhető.

Mert gyors és kényelmes kezelés.

Mert tartós eredmény érhető el vele.

Mert minden szőr és bőrtípus kezelhető az SHR technológiával.

Nincs nemhez kötve, férfiak ugyanúgy igénybe vehetik, mint a hölgyek.

Mert nincs fájdalomérzet, kevesebb kényelmetlenséggel jár, mint bármely
más szőrtelenítés.

2

HOGYAN MŰKÖDIK AZ SHR TECHNOLÓGIA?

Az SHR kezelőgép intenzíven pulzáló fénye célzottan hatol a szőrszálakba, és belülről hevíti fel azokat, aminek következtében károsul és gyengül az aktív szőrtüsző. A szőrtüsző a magas hő hatására “elengedi” a szőrszálakat, ami a kezelés után idővel kihullik és a szőrtüsző nem fog újabb szőrszálat növeszteni. A különbség a sima IPL-hez képest abban van, hogy ezt a hőmérsékletet fokozatosan érjük el, méghozzá az egyes pulzusok magas ismétlésszámával. Ez növeli a hatékonyságot úgy, hogy közben csökken a sérülés és égés kockázata. A kutatások kimutatták, hogy ez a lassú, azonban hosszan tartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energia bevitellel járó folyamatok.

Kezelés előtti tudnivalók

- A kezelést megelőzően 2-3 hétig ne szoláriumozzon, ne napozzon, ne használjon barnító krémet. A kezelt bőrfelület semmiképpen se legyen leégve.
- A kezelés napján ne menjen szaunába.
- A kezelés napján ne használjon testápolót a kezelni kívánt felületen.
- A kezelni kívánt területen a kezelést megelőzően 72 órával ne használjon retinolos, 24 órával pedig ne használjon savas készítményeket.
- Az első kezelés előtt 3 héttel, illetve a kezelések között csak borotválja a kezelendő területet. Ne gyantáztasson, ne epiláljon, mert ezekkel a módszerekkel megszűnik a szőrszál és a tüsző kapcsolata, ami elengedhetetlen a kezelés sikerességéhez.
- Kezelés előtt 2-3 nappal borotválja le a kezelt területet (kezelés után 1 nappal már ismét borotválható a terület).
- Ha antibiotikumot szed, akkor a kúra befejezése után minimum 2 héttel ajánlott a kezelés elvégzése.
- A menstruációt megelőző napon, illetve az első két napban nem érdemes elvégezni a kezelést, a hatékonyság csökkenése miatt.

Kezelés utáni teendők

- Lehetőleg kerülje az érintkezést a kezelt felületen túl meleg vízzel és gőzzel a kezelést követő 48 órában.
- Az arcon végzett tartós szőrtelenítést követően legalább 1 hétig használjon fényvédőt.
- Alkoholos és bőrirritáló szerek használata kerülendő a következő 48 órában.
- A kezelést követő 1 hétben tilos (2 hétig nem ajánlott) a kezelt bőr napoztatása és szoláriumoztatása.
- A test bizonyos részein érzékenyebb a bőr, mint máshol. A kezelés után jelentkezhet enyhe bőrpír, de ez csak átmeneti. A legtöbb esetben már aznap elmúlik, de akár pár napig is megmaradhat.

Ellenjavallatok

Az SHR tartós szőrtelenítés nem alkalmazható:
- terhesség és szoptatás ideje alatt
- lázas állapotban
- daganatos betegség, kemoterápia, nem kezelt cukorbetegség, szívbetegség, epilepszia, illetve bármilyen fertőző betegség esetén
- extrém magas vérnyomás esetén
- leégett bőrön, fényérzékenység esetén
- vitiligo (pigment hiány) esetén
- tetovált bőrfelületen
- antibiotikum szedése alatt
- amennyiben a kezelni kívánt területen történt korábban bármilyen esztétikai beavatkozás (pl.: botox vagy hialuronsavas töltés), úgy kizárólag a kezelést végző orvos jóváhagyásával végezhető el a kezelés
- ekcéma, aktív bőrbetegség, aktív herpesz esetén
- melanoma esetén
- nyílt sebek és sérülések helyén
- kerülendő az intenzív hőhatás és a bőr felpuhulásával járó tevékenység végzése
- keloidos sebgyógyulási hajlam esetén
- 18 éves életkor alatt szülői vagy gondviselői belegyezés szükséges
- fényérzékenységet okozó gyógyszerek és gyógynövények 4 héten belüli szedése esetén
- a kezelést megelőzően 2-3 hétig ne szoláriumozzon, ne napozzon, ne használjon barnító krémet
- a kezelés napján ne menjen szaunába és ne végezzen erőteljes izzadással járó tevékenységet
- amennyiben az utóbbi 12-18 hónapban Isotretinoin, Accutane vagy bármilyen A-vitamin származékú gyógyszert szedett

3

MIÉRT NEM JÁR FÁJDALOMMAL A KEZELÉS?

A tartós szőrtelenítésnek ez a módja szinte teljesen fájdalommentes, mert az SHR technológia a fokozatos kezelési módot kombinálja a kezelőfej hűtő mechanizmusával, így a kezelés valóban kényelmes és maximálisan hatékony. Amennyiben olyan testrészen alkalmazzuk, amelyet sok szőr fed le, érezhető a fény pulzálása és némi melegség. Az enyhe csípő és kellemetlen érzés, mely a lézer és az IPL kezelés során érzékelhető, az SHR módszer használatánál nem jelentkezik.

4

ALKALMAZHATÓ-E AZ SHR SZŐKE SZÁLAKRA?

Más lézeres és IPL szőrtelenítési módszerekkel szemben nagy előnye az SHR technológiának, hogy a szőr- és bőrszín nem játszik olyan jelentős szerepet. Amíg a régebbi módszereknél a világos bőr és a sötétebb szőrszín elengedhetetlen volt a sikeres kezeléshez, az SHR módszernél nem ilyen szigorú a szabály. Azt azonban érdemes tudni, hogy a leggyorsabb eredmény a világos bőr és sötét szőrszín kombináción lesz, azonban az SHR technológia nem csupán a melanin szinttől függ, hanem ugyanannyira az őssejt protein tartalmától is. Emiatt nem jelenthet akkora nehézséget a sötétebb típusú bőr és világosabb szőrszínű embereknél a kezelés.

5

HOL NEM ALKALMAZHATÓ AZ SHR?

Az SHR módszert alkalmazhatjuk a test minden részén, kivéve a szem közvetlen környezetében.

6

HÁNYSZOR KELL MEGISMÉTELNI A KEZELÉST?

A sikeres, tartós és látványos szőrtelenség eléréséhez kúraszerű alkalmazás szükséges. Ez átlagosan 7-10 alkalmat foglal magában (ez a szám egyénenként természetesen változó). A kezelések között az első három alkalommal 4-6 hétnek kell eltelni, ezután 2-3 havonta szükséges az ismétlés. Egy teljes kúra időtartama kb. 1-1,5 év. Ugyanis ez alatt az időtartam alatt lehet garantálni, hogy minden szőrtüszőt legalább egyszer aktív fázisban ér a kezelés. A kúra után a kezelés tartóssága átlagosan 6-8 év, de ez a szám egyénenként több, kevesebb lehet. Ezután nincs szükség újabb kúrára, csupán 1 emlékeztető villantás kell.